Motivasjon

Motivasjon for deg og motivasjon for meg er nødvendigvis ikke det samme. Jeg bruker å tenkte på motivasjon som en type energi som skal til for å skape handling. Det er en drivkraft som skal føre deg til det målet du har satt seg. Denne drivkraften består av både biologiske, psykologiske og sosiale faktorer. Det er disse faktorene som styrer atferden din, setter deg i gang og velger hvilken retning du skal ta.

Det er mye snakk om motivasjon når det kommer til temaet trening. Da snakker man gjerne om god eller dårlig motivasjon. Ofte er det den dårlige motivasjonen som gjør at man dropper treningen og finner på andre ting man heller har lyst å bruke tiden på. For meg er motivasjonen en sterk og god indre kraft som alltid er tilstede. MEN av og til gjemmer den seg. At motivasjonen i tider og utider er borte er jo et kjent fenomen for de fleste. Men hva skal til for å komme seg opp fra soffaen, ut døren og inn på treningssenteret når man ikke finner den mentale bensinen?

Man kan ikke stole på motivasjonen. Den er uforutsigbar. Det er i slike situasjoner man først og fremst må finne frem disiplinen, grave frem viljestyrken og gjerne ta en titt på målsettingene dine. Alle økter er ikke like gode, men som klisjén sier; man angrer aldri på en treningsøkt. Man trenger ikke å gjennomføre med stil, av og til er det godt nok å bare gjennomføre. OG det å ha mestret å gjennomføre en økt man ville droppet, det skaper mestringsfølelse, godfølelse og….motivasjon?

Denne gode sirkelen bestående av disiplin, motivasjon, viljestyrke og følelsen av å ha mestret er viktig å holde gående. Det kan gå treigt av og til, men etterhvert så kommer man over til neste fase og sirkelen blir lettere å gjennomføre fra gang til gang. Etterhvert vil ikke motivasjonen gjemme seg like ofte, viljestyrken blir sterkere og sterkere og følelsen av å ha mestret kommer oftere.

Motivasjonen klarer ikke å gjøre jobben alene, det kreves litt av deg også! Men jeg lover deg - det er verdt det!

Marianne Harnes

Naprapat og Personlig trener

No items found.

Video

bildegalleri

No items found.