Mat og vintur til Bogheri i Toscana

Fra 11. - 14 Oktober arrangerte vi mat og vin tur til Bogheri i Toscana Bogheri går for å være vin hovedsetet i Toscana

Fantastisk mat og vintur i Toscana 11. oktober dro 23 personer fra Skullerud Sport Senter til Bolgheri i Toscana for å lære om mat og vin. 

Eldste kvinne fra oss var 80 år og yngste 18 år, ikke verst! Vi skulle bo i en villa eid av grevinnen i" vinhovedstaden" Bolgheri Ville S Sebastiano . Vel fremme lørdag ble vi servert en herlig lunsj i hagen "vår", selvfølgelig med godt drikke i glasset. 

Lørdag kveld, var den eneste kvelden vi spiste middag på restaurant i Bolgheri. Nydelig mat ble det og kvelden ble avsluttet med et tordenvær uten like, et herlig skue der vi satt "trygge" ute under tak. De andre kveldene ble det middag i huset som vår kokk, Mario innleid for anledningen sto ansvarlig for. 

Søndag var det vinsmaking og pastalaging som sto i fokus. Gøy å lære hvordan pasta lages på ekte italiensk vis. Vinsmakingen denne dagen var på Bolgheri slott i slottets vinkjeller. Nydelig vin, kan sies. Interessant historie og jeg tror vi alle lærte noe om vin denne dagen. 

Mandagen skulle vi besøke San Gimignano for litt shopping og mer kos. Anne Karin vår guide fortalte om mat tradisjoner og om livet i Italia på vei til og fra San Gimignano. Interessant å se blomstene som vokste på bymuren, det var faktisk kapers, så her var det bare å sanke! Denne dagen var det også vingård som skulle testes ut og vi besøkte Pagani de Marchi, igjen mye god vin og ikke minst en interessant gårdshistorie. Gården er ikke gammel, men den ligger på en historisk grunn og de bruker mye av druetypen Sangiovese som stammer tilbake til Etrusker tiden. Vel tilbake i huset, ventet kokken med en utmerket middag, ikke hver dag en får gryterett med villsvin. 

Tirsdag var det slutt på denne fortreffelige weekenden, men før hjemreise skulle vi innta en stor lunsj og det var da grillmat som sto på menyen, mye godt kjøtt, kylling og Toscanske pølser. 

Dette ble en tur med mye god mat og drikke, mye lærdom om det Toscanske kjøkken og ikke minst veldig hyggelig sosialt. Takk til alle dere fra Skullerud Sport Senter som ville være med på tur og gjorde turen til det den ble, takk til vårt italienske team Anne Karin, Mario (kokken) og Dario (grillmesteren). Dette er grunn nok til å holde seg i form og trene i hverdagen. Opplev livet, sammen når vi nye mål! sier vi her på SSS for å klare det og ikke minst nyte det, må vi være i form! — i Bolgheri, Italy.

bildegalleri