Godt Voksen tur til Nord Spania

Godt Voksen (GV) turen 2018 var en super opplevelse i Nord- Spania med Baskerland. Vi bodde i Isla Playa og hotel Olimpo. Fantastisk hotell med en hoteldirektør som ble med på tur hver eneste morgen!

Godt Voken turen 2018 var på nye jaktmarker i månedsskiftet august/september. Turen gikk til Cantabria og Baskerland.
«Alle» har vært i Spania, men for de fleste er nord-Spania et ukjent område. Det blir kalt Spanias grønne lunge, og det med rette. Et fantastisk landskap, med åser og grønne enger som strakte seg helt ut til den beryktet Biscayabukten. Flotte sandstrender og et veldig behagelig klima gjorde det hele komplett.

Vi startet oppholdet med en rolig dag hvor vi gjorde oss litt kjent i Isla Playa, den lille landsbyen vi bodde i. Så gikk turen til en annerledes vingård. Denne gangen droppet vi besøk i vinkjelleren (det har vi jo vært med på mange ganger før) og gikk rett på vinsmaking. Der hvisket vi ut gårsdagens reise, og stemningen steg i takt med både ost, skinke og vin.

Dagen etterpå besøkte vi gamlebyen i Bilbao. En flott bydel, med en, som vanlig, stor lunsj. Deretter besøkte vi det berømte Guggenheim-museet. Det var morsomt. Mye annerledes kunst, som inneholdt både kopper og kar. Fascinerende å se, på avstand kunne det f.eks. se ut som to store damesko. Når du kom nærmere så du at det var laget av noe helt annet enn forventet. En stor lysekrone overrasket de fleste..
Vi besøkte Castro Urdiales, gikk over en bro fra middelalderen samtidig som havet slo inn under oss. På toppen var det en fantastisk kirke, på en odde ut mot havet. Et «lokalt cruiserederi» tok oss til lunsj, og der dukket sannelig hotelldirektøren vår opp.

Dagene startet med morgentrening for de som ville. Morgengymnastikk med Tore, eller vandring med selveste hotelldirektøren. Og det må sies, et helt fantastisk landskap å gå tur i er det. På fridagen var det mulig å være med på en vandretur. Der dukket det opp mange. Så gikk vi i samlet flokk opp åskammen, og fikk et nydelig utsyn over havet og dramatiske bukter. Etter form og lyst gikk vi fra 10 til 22 kilometer den dagen. Det er sprekt av en gjeng hvor gjennomsnittsalderen ligger på over åtti år!

Vi besøkte også vakre San Sebastian. Der var det et lurveleven med musikkorkester og festival når vi kom. I gamlebyen. Så var det frislipp. Noen var på stranden, andre på shopping og noen hygget seg på en uterestaurant.
Vi besøkte også den flotte middelalderbyen Santillana del Mar. Byen med de tre løgner. Ikke er den hellig (santa), ikke er den flat (llana) og ikke ligger den ved havet (del Mare). En perle av en by var det åkke som.

Sist men ikke minst, vi bodde på Hotel Olimpo. Ytterst på en odde. Et helt strålende sted. Vi fikk den best oppvartning vi kunne få, med hotelldirektøren som hadde utsatt ferien sin (!) for å føre oss på bortgjemte stier i området.

Mange flotte måltider, som var fylt med latter og glede. Når alt kommer til alt er det kanskje det viktigste. Det å være sammen, dele opplevelser og gleder. Være sammen i et trygt miljø.

Er du interessert i neste års tur? Ta kontakt, firmapost@skullerudsportsenter.no

Takk til Petter i Expa, som hadde lagt opp turen til Skullerud Sport Senter

bildegalleri